by
on
under ,
Permalink

För en strålande hud

5152429-healthy-legsDet är många som strävar efter att få en slät och fin hud. Många väljer att sminka över alla små ojämnheter och låtsas som om de inte finns. Det man istället ska göra är att lista ut varför man har just dessa ojämnheter och försöker råda bot på dem istället. 

Drick vatten

Du kommer långt om du börjar dricka vatten regelbundet. Hur mycket man ska dricka, råder det delade meningar om. En del forskare anser att man ska dricka minst 2 liter vatten om dagen, men andra tycker att det räcker att dricka när man är törstig. Vi röster på det sistnämnda: man ska inte trycka i sig en massa saker i onödan. Men man måste också vara medveten om att hjärnan ibland misstolkar signalen och kanske säger att du är hungrig, fast du egentligen bara är törstig.Börja med att dricka ett stort glas vatten inför varje måltid. Det släcker törsten och gör så att du inte överäter.

Produkter

Har man problem med huden, finns det flera bra produkter att ta del av. Vi gillar produkter från Nonique eftersom de är ekologiska och håller det de utlovar. Du kan hitta anti-aging, krämer som ger huden extra energi och lyster men också klassiska produkter som solskydd och krämer riktad mot speciella hudtyper (fet, normal, torr och känslig).

Ät rätt fett

Din kost påverkar hela din kropp, inte minst huden. Huden mår bra av en balanserad diet med kolhydrater, proteiner och fett. Se bara till att inte överäta med kolhydrater: kroppen mår inte bra av för mycket vitt bröd, läsk eller godis. Rött kött som proteinkälla är inte heller den bästa: satsa mer på fisk och vitt kött från fågel eller vilt. Och man ska vara väldigt försiktig med vilken typ av fett man stoppar i sig: var försiktig med mättat fett som du hittar i mejeriprodukter, choklad och fettigt kött (bacon, charkprodukter). Fokusera mer på de nyttiga fetterna i nötter, avokados, raps- och olivolja.