by
on
under ,
Permalink

Hitta den diet som passar dig

Dieter kommer och går väldigt ofta och därför saknas det forskning kring många av dieterna som finns tillgängliga på nätet. Vill du gå ner i vikt måste du ligga på ett kaloriunderskott oavsett vilken diet du använder dig av, det är fysiskt omöjligt att tappa vikt med ett överskott på kalorier.

Olika metoder

Det finns som sagt väldigt många olika dieter och det kommer nya hela tiden. Några av de vanligaste dieterna är 5:2, LCHF och periodisk fasta. De finns även en hel del dieter som går ut på att du ska äta väldigt få kalorier vilket i längden är skadligt och kommer göra att du stagnerar i din viktnedgång. Var inte rädd för att prova på något nytt.

Vilken metod passar bäst för dig?

Alla människor är olika och därför passar inte alla metoder för alla människor. Prova lite olika metoder och se vilken som faktiskt fungerar för dig och vilken som känns bäst. Blir bantningen för enformig med samma mat är det svårt att hålla uppe motivationen.

Minska i omgångar

Det absolut bästa är att minska kaloriunderskottet i omgångar och inte börja med att minska kalorierna väldigt mycket mot vad din kropp är van vid. Det kommer annars leda till att du snart stagnerar i din viktnedgång.