Medvetna val av livsmedel

Vad du äter påverkar ditt mående och vikt. Det är viktigt att du är noga med vad du lägger på din tallrik. Äter du fel så kan du bli trött, grinig och må dåligt. Ingen bra förutsättning för ett lyckligt förhållande. Det gäller att välja rätt sammansättning av livsmedel.

Vilken kost ska jag välja?

I stort sett dagligen kan vi se nya artiklar på löpsedlarna och i tidningarna om vad vi ska äta och hur i form av olika dieter. Det är inte konstigt om du känner dig överväldigad och får svårt att välja vad som är bäst för just dig! Men svaret är närmare än vad du tror. Du får bästa ledtrådarna till om du äter rätt kost genom att lyssna på din egen kropp. Den talar om hur den mår. Det gäller att du uppmärksammar din kropp.

Miljöaspekten

Ska du se över vad du äter så är det bra att även ta hänsyn till miljöaspekten. Vi måste tänka smart när vi väljer mat, både för kroppen och miljön. Vegetariska alternativ för att minska köttkonsumtionen är bra både för din kropp och miljön. Detsamma gäller ekologiska alternativ som till exempel obesprutade grönsaker och frukt.