Olika dietförslag

shutterstock_113341153Man ska helst välja diet beroende på vad du gillar att äta och hur snabbt du vill gå ned i vikt eller bli mer hälsosamt med dina matval, Här ser du de populäraste dieterna som finns just nu. 

Som gravid

Gravida, eller de som vill bli gravid, ska satsa på att äta varierat med mycket frukt och råvaror med mineraler och vitaminer. Blodmat är bra för att få i sig järn och fisk ger höga doser omega 3 och nyttiga fetter.

För att gå ned i vikt

Här finns det tusentals olika metoder, vissa fungerar och andra är bara lurendrejeri. En av de populäraste är att ta bort kolhydrater ur kosten. Stryk bröd, pasta, ris, potatis och mjöl. Vill man kan man lägga till mycket protein och fett istället. Det kallas LCHF (Low Carb High Fat). Tar man bort kolhydrater och mycket kalorier heter de VLCD (Very Low Calorie Diet). VLCD-dieter brukar bestå av pulver och shakes som måltiddsersättning och innebär att man kommer att gå hungrig ett tag innan världen ställer om sig.

För att gå upp i vikt

En del behöver gå upp i vikt. Styrketränare behöver bulka på sig fett och kilon för att sedan kunna omvandla detta till större muskler. Här ska man fokusera på proteiner och nyttiga fetter. Satsa på proteinbomber som ägg och tonfisk. Man kombinerar detta med proteinpulver och fetthaltiga maträtter för att snabbt gå upp i vikt och bygga muskler.