by
on
under ,
Permalink

Bra mat för en bra hälsa

Aldrig har väl intresset för mat och kanske framför allt hälsosam mat varit så stort som det är idag. Överallt går det att läsa om olika dieter som 5:2, GI och LCHF samt en massa hälsosamma recept. För den som vill försöka att bli åtminstone lite nyttigare kommer här några tips på mat som är bra, hälsosam och dessutom god, något som faktiskt också är ganska viktigt.

Grönsaker och frukt

Något som man i princip inte kan få för mycket av när det kommer till att äta hälsosamt är frukt och grönsaker och framför allt grönsaker, som innehåller mycket nyttiga vitaminer och mineraler. Ett bra tips om man vill få i sig mer frukt och grönsaker är att inkludera dessa på ett mer naturligt sätt i det man äter.FruktI gröten eller yoghurten kan man till exempel skiva en banan eller ett äpple. Grytor är bra exempel på maträtter där det är enkelt att inkludera mycket grönsaker och även frukt.

Byt till vegetariskt

Ett annat bra tips om man vill bli mer hälsosam är att byta ut köttet mot vegetariska alternativ som linser, ärtor, bönor och olika sojaprodukter som exempelvis tofu.