Hur vissa livsmedel kan förbättra din hälsa

Goda matvanor göder en hälsosam kropp. Magen kallas för kroppens andra hjärna och den behöver rätt saker för att må bra. Och en del livsmedel kan lösa problem som du inte visste var matbaserade. 

Gaser

Att vara bubblig och gasig i magen kan bli en del av vardagen, man tror att det är så ens kropp är byggd. Istället kan det handla om att du äter fel saker. Saker som böner och svamp kan ge överdriven gasbildning. Rökning är också en faktor samt att en del har uppblåst och gasig mage på grund av att de är känslig mot gluten. För att bli av med gaser kan du äta probiotika, alltså ett kosttillskott med bakterier som gynnar tarmfloran. Du kan också äta mer nötter och testa att tugga maten mer för att svälja mindre luft.

Bättre hud

En ohälsosam diet syns på huden, den blir flottig eller drabbas av utslag och acne. Hos andra är huden glåmig, torr och får pigmentfläckar. En kost som består till största del av socker och fett samt konserveringsmedel kommer aldrig att gynna din hälsa. Istället ska du välja bra varor som har en positiv effekt på din hud såsom cirtusfrukter, blåbär, grönt te, benbuljong och mörkgröna bladväxter såsom grönkål och spenat.