Kombinera god kosthållning med regelbunden träning

Kost och träning är båda väldigt viktigt för hår hälsa. Och det är när båda dessa kombineras som vi skapar de absolut bästa förutsättningar för oss själva. För många kan det dock innebära en hel del förändringar i livet och vardagen. Här följer därför några tips för hur du kan göra detta.

Se till att äta varierat

Vår kost bör innehålla en mängd olika näringsämnen för att vi ska må bra. Men det är svårt att få i sig absolut allt kroppen behöver från en och samma rätt. Genom att variera livsmedel i större utsträckning kommer du få i dig fler näringsämnen och minska risken att du missar något viktigt i din kost.

Börja träna hemma

Att komma igång med träning betyder inte att du måste skaffa dig ett medlemskap på ett gym eller liknande. Träning kan även ske hemma och är något man kan rekommendera till nybörjare. Det finns en mängd olika övningar som kan utföras endast med kroppen som redskap. Har du möjligheten att använda ett rum hemma som hemmagym kan det också vara väldigt praktiskt. Butiker som Gymkompaniet säljer allt som behövs för att göra detta till en verklighet. Men även om du måste träna i vardagsrummet först efter du flyttat ett bord åt sidan kan du fortfarande få gott om träning hemma.

Ändra inte för mycket på en gång

Ett av de vanligaste misstagen när det kommer till att göra stora förändringar i livet är att göra allt på en och samma gång. Det är betydligt fler som ger upp efter ett tag när de gjort stora och många ändringar i livet på en och samma gång än de som förändrar vardagen gradvis. Börja träna lätt en eller två gånger i veckan. Byt ut en måltid om dagen mot något mer hälsosamt. Allt som tiden går kan du sedan trappa upp och träna mer och äta fler hälsosamma måltider.